“Gelukkig is er hoop!”

Stacks Image 1217

Piepschuim vervangen door paddestoelen

Het bedrijf Ecovative heeft 100 miljoen op gehaald voor de ontwikkeling. Volledig afbreekbaar als natuurlijk materiaal. Micellium groeit in mallen. Intussen zijn de ‘mushroom materials’ verpakkingen een alternatief voor tienduizenden piepschuim verpakkingsonderdelen.

  • Vervangen piepschuin in verpakkingen
  • Isolatiemateriaal in de bouw
Stacks Image 1219


"Water does not resist. Water flows.
When you plunge your hand into it, all you feel is a caress.
Water is not a solid wall, it will not stop you. But water always goes where it wants to go, and nothing in the end can stand against it.

Water is patient.

Dripping water wears away a stone.
Remember that, my child. Remember you are half water.
If you can't go through an obstacle, go around it.
Water does.”

Kijk naar de Netfix docufilm “ My Octopus teacher”:
https://www.netflix.com/nl/title/81045007

Ons IQ wordt steeds groter maar blijft gemiddeld 100

De reden dat het gemiddelde IQ van de bevolking precies op 100 ligt is, omdat alle testresultaten worden om gerekend naar een IQ waar het gemiddelde op 100 ligt met een standaardafwijking van 15. Dit betekent dus dat 68 procent van de bevolking een IQ van tussen de 85 en 115 heeft, daarom zegt men vaak dat een gemiddeld IQ tussen de 85 en 115 ligt. Maar liefst 95 procent van de bevolking heeft een IQ tussen de 70 en 130 en dus 2.5 procent heeft een IQ lager dan 70 en 2.5% heeft een IQ hoger dan 130.

James Flynn legt uit hoe dat zit.
Overigens is IQ een cultureel bepaalde meting. Mensen die niet in onze samenleving zijn opgevodd zullen de vragen niet begrijpen en laag scoren ook al zijn deze hyper intelligent.
Hoewel we zeer zijn vooruitgegaan om hypotheses te kunnen maken en daaruit logische conslusies te trekken, gebeurt dat niet in de politiek. Waarom niet? Omdat je geen politiek kunt bedrijven als je de geschiedenis niet kent.

Does Your Family Make You Smarter? James Flynn: zegt zeker!

Intelligence and genes by James Flynn in Cambridge University

© 2021 W.L. Walraven Email